Kies de juiste dekking voor uw autoverzekering

De juiste dekking voor uw autoverzekering: goed om even bij stil te staan. U wilt niet teveel betalen voor uw verzekering, dus te goed of dubbel verzekerd zijn is zonde van uw geld. Maar u wilt ook zeker niet voor onverwachte verrassingen komen te staan en erachter komen dat u iets liever wel had verzekerd. Hieronder hebben wij in verschillende concrete situaties beschreven wat de verschillende dekkingen voor u persoonlijk kunnen betekenen.

Hoofddekkingen

WA autoverzekering

Uw auto is ouder dan 10 jaar en is dan ook niet veel meer waard. U wilt uw auto dan ook niet te duur verzekeren. Als u een deuk heeft, omdat u per ongeluk tegen een paaltje bent gereden betaalt u de schade zelf wel of laat u deze niet repareren. Ook als uw auto gestolen wordt is dat heel vervelend, maar heeft u voor een habbekrats een andere auto. Herkent u zich hierin? U kunt dan het beste kiezen voor een WA autoverzekering. Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht en is de meest beperkte vorm van een autoverzekering. Met deze dekking verzekert u alleen de schade die u aan anderen toebrengt.

WA + Beperkt Casco

Uw auto is 6 tot 10 jaar oud en levert al niet meer op wat de auto nieuw kostte. Toch is uw auto nog wel zoveel waard dat u uw auto wilt verzekeren voor de meest voorkomende schades zoals ruitschade en diefstal. Stel: uw auto wordt gestolen. Dan kunt u niet zomaar een nieuwe auto kopen. Of uw auto wordt zwaar beschadigd door een forse hagelbui. Dan wilt u deze schade niet zelf betalen en is WA + Beperkt Casco een perfecte keuze voor u. 

WA + Volledig Casco

U bent trots op uw auto, want deze voelt nog splinternieuw. Uw auto is dan ook jonger dan 6 jaar en heel wat geld waard. Als u een ongeluk krijgt met de auto en uw auto is Total loss, dan wilt u graag vergelijkbare auto kunnen kopen. Met een Volledig Casco verzekering is naast de veelvoorkomende schades als ruitschade en diefstal ook schade door eigen schuld  en vandalisme goed verzekerd.

Aanvullende dekkingen

Inzittendenverzekering

U denkt er liever niet aan, maar toch is het heel belangrijk om bij stil te staan: door een ernstig ongeluk kunt u letsel oplopen. Het is zelfs mogelijk dat u door een ongeluk met de auto (tijdelijk) niet meer kunt werken. Dit heeft een grote invloed op uw leven, want hoe zit het dan met uw inkomen? Met een inzittendenverzekering hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. Uw inkomen wordt aangevuld een u heeft geen financiële zorgen. Ook dekken we de kosten van uw letselschade. 

Rechtsbijstand

Als u alleen WA verzekerd bent, bent u verzekerd voor de schade die u aan anderen toebrengt. Schade aan uw eigen auto is uw eigen verantwoordelijkheid. U dient dan dus zelf uw schade te verhalen bij de tegenpartij en dit kan moeizaam verlopen. Wilt u dat wij u helpen met uw schade verhalen? Dan adviseren wij u om te kiezen voor de aanvullende dekking Rechtsbijstand. Dan laat u deze administratieve rompslomp aan ons over. Wel zo gemakkelijk. Ook voor hoofddekkingen Beperkt Casco en Volledig Casco is dit een goede aanvullende dekking. Wij helpen u dan met het verhalen van uw letselschade.

Bonusgarantie

Als u schade claimt waar u zelf schuldig aan bent, valt u terug in schadevrije jaren. Bijvoorbeeld als u tijdens het parkeren een paaltje raakt of als u door slippen omslaat. U valt ook terug in schadevrije jaren als u aansprakelijk bent voor de schade van iemand anders. Als u terugvalt in schadevrije jaren, ontvangt u ook minder korting op uw premie. Wilt u dit niet? Dan kunt u de Bonusgarantie afsluiten. Met deze aanvullende dekking kunt u de korting op uw premie beschermen. Bij schade door eigen schuld valt u dan wel terug in schadevrije jaren, maar uw korting op uw premie blijft hetzelfde. U kunt de bonusgarantie één keer per jaar inzetten.

Verlengde nieuwwaarde

Uw nieuwe auto is bij Allsecur standaard het eerste jaar verzekerd voor de nieuwwaarde. Maar wat betekent het voor uw portemonnee als u in de dertiende maand van uw verzekering flinke schade heeft of uw auto Total Loss rijdt? Dan is de dagwaarde van uw auto flink gekelderd en krijgt u niet de nieuwwaarde van uw auto uitgekeerd. Voor een paar euro per maand kunt u de nieuwwaarde van uw auto verlengen tot 3 jaar.

Pechhulp

1 op de 4 automobilisten heeft jaarlijks pech onderweg. Stel: u staat met pech onderweg en u kunt niet meer verder rijden. Wie takelt dan uw auto weg? Met de aanvullende dekking Pechhulp zorgen wij ervoor dat uw auto bij een garage komt en u kunt als dat nodig is weer verder rijden met vervangend vervoer.

Extra accesoires

Stel u heeft na de koop van uw auto dure accessoires ingebouwd, zoals een trekhaak of een audio installatie. Deze kunnen bij een ongeluk ernstig beschadigen. Bij Allianz zijn uw accessoires tot 2.500 gratis verzekerd, maar het kan voor u relevant zijn om dit bedrag te verhogen naar 5.000 of 7.500 euro. Dan krijgt u de waarde van deze dure accessoires bij schade terug!

69.0.9 FC51